Γιατί δεν θα παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Γιατί δεν θα παραστεί ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Προτίμησε να δώσει το «παρών» σε συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών

Στη Βιέννη βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος  Παπανδρέου, καθώς θα συμμετάσχει σε συνάντηση πρώην υπουργών Εξωτερικών και διεθνών προσωπικοτήτων από αύριο μέχρι την Κυριακή (22-24 Νοεμβρίου).

Ως εκ τούτου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα παραστεί στο συνέδριο του κόμματος, όπου έχει προσκληθεί, έχοντας ενημερωσει σχετικά την Φώφη Γεννηματά. Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στο Aspen Ministers Forum, το οποία γίνεται πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ της Γερμανίας, Τζίπι Λίβνι του Ισραήλ, Ιγκόρ Ιβανόβ της Ρωσίας, Μάργκοτ Βάλστρομ της Σουηδίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ της Αυστραλίας, Λόυντ Αξγουέρθυ του Καναδά, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ της Βρετανίας. Κατά τη διάρκειά της, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για φλέγοντα ζητήματα ασφάλειας και διεθνούς πολιτικής, όπως το τέλος της αμερικανο-ρωσικής συνεργασίας σε σχέση με τα πυρηνικά όπλα, η αντιμετώπιση αναδυόμενων πυρηνικών δυνάμεων, τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των κυβερνοαπειλών και η προστασία των θαλασσών.

Η συνάντηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μια σειρά σημαντικών εξελίξεων, μεταξύ των οποίων η αμφισβήτηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ από τον Πρόεδρο της Γαλλίας, η εγκατάλειψη παγίων αρχών του διεθνούς δικαίου από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, η ανάγκη προώθησης της τήρησης των αρχών της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και η αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...