Αλέξης Τσίπρας: Επί κατοχής ακούγαμε… Deutsche Welle

Αλέξης Τσίπρας: Επί κατοχής ακούγαμε… Deutsche Welle

Τι είπε για τα Εξάρχεια και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Για την συμμετοχή του στην πορεία αλλά και για τα Εξάρχεια μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

«Η πορεία δεν είναι μαραθώνιος, για να τερματίσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν πήγε μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Ως πρωθυπουργός δούλεψα για την καλυτέρευση των σχέσεων με τις ΗΠΑ» τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο ως πρωθυπουργός, κατέθεσα στεφάνι ως πρωθυπουργός» ανέφερε σε άλλη ερώτηση, τονίζοντας ότι δεν μετείχε παλαιότερος στην πορεία, καθώς αυτή έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα με την παρουσία του.

Εξάρχεια

Αναφερόμενος στην κατάσταση στα Εξάρχεια και στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται είπε ότι είναι «αστείο στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας το δόγμα νόμος και τάξη» υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ένα αντιπερισπασμό απέναντι στην αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού προβλήματος.

«Κανένας πολίτης δεν αισθάνεται ευχάριστα» με την εικόνα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραδέχθηκε ωστόσο το πρόβλημα στην περιοχή. Η εγκληματικότητα δεν έχει μειωθεί, παρατήρησε, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει βελτιωθεί και η καθημερινότητα των κατοίκων στα Εξάρχεια.

Η Deutsche Welle στην... Κατοχή

«Δεν ξέρω. Εγώ ξέρω ότι... Ονοματεπώνυμα ζητάω να μου πει ο κύριος Μητσοτάκης. Και ονοματεπώνυμα θα ζήταγα και από εσάς που είστε δημοσιογράφοι. Και όχι να περιμένουμε από τη Financial Times, όχι να περιμένουμε λες και είμαστε στην περίοδο της κατοχής, και βάζουμε Deutsche Welle, να ενημερωνόμαστε από τα ρεπορτάζ της δημόσιας ελβετικής τηλεόρασης. Περίμενα από εδώ, από ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια επίθεση στα ΜΜΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εγκληματιών του «λευκού κολάρου», όπως ανέφερε.

Χαρακτήρισε ακόμη «γελοία» την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για τις μολότοφ, λέγοντας ότι ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα. Κατά τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η πραγματική πρόθεση δεν ήταν οι μολότοφ, αλλά οι εγκληματίες που δεν πετάνε μολότοφ, οι "μπαχαλάκηδες" που φορούν γραβάτες και κοστούμια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος και στην κατηγορία του προς την κυβέρνηση για νομοθέτηση «ασυλίας» των τραπεζικών στελεχών.

«Δεν έλεγαν ότι θα τον έχουν τελειώσει σε μια βδομάδα, όταν γίνουν κυβέρνηση;» ανέφερε για τον Ρουβίκωνα ειρωνευόμενος την κυβέρνηση.

Υπόθεση Novartis

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά γιατρούς, δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης μιλώντας για την συγκεκριμένη υπόθεση τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση μας αποδεικνύει ότι σε θεσμικά ζητήματα ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο τσαγανό. Εμείς πήγαμε σαν Αρσακειάδες, με το σταυρό το χέρι στην υπόθεση της Novartis»

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τη Νίκη Λυμπεράκη να προβάλει το κανάλι το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis, μιας και «το σκάνδαλο αυτό είναι παγκόσμιο, έχει απασχολήσει όλο τον κόσμο».

Τότε η γνωστή δημοσιογράφος του απάντησε ότι «μάλλον δεν βλέπετε το κεντρικό μας δελτίο», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντάει γελώντας ότι «αυτό είναι αλήθεια».

Ανέφερε επίσης χαρακτηριστικά ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται σε «δημόσια ταλαιπωρία» για την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, κάλεσε τα ΜΜΕ να προβάλουν «το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis, το σκάνδαλο αυτό είναι παγκόσμιο, έχει απασχολήσει όλο τον κόσμο».

Μεταναστευτικό και Πρόεδρος της Δημοκρατίας 

Για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ, για να εκλέγεται με 120 ψήφους. Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση, είπε, ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση. Όσον αφορά στην ονοματολογία για τον ΠτΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «με ενοχλούν αυτά τα "καλλιστεία". Δεν είναι κριτήριο αν συμφωνούσαμε πάντοτε, αλλά τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό, για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις σήμερα Τετάρτη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η ΝΔ προεκλογικά παραπλάνησε με το προσφυγικό», ωστόσο υπογράμμισε ότι «παρά τις "ατσαλιές" στην διαχείριση πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά και αυτή η πολιτική πρέπει να στηριχθει», ενώ συμπλήρωσε πως «ό,τι θετικό φέρνει η κυβέρνηση θα το ψηφίσουμε, παρά το γεγονός ότι θα κάναμε άλλες επιλογές όπως είχαμε προαναγγείλει για παράδειγμα τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και όχι στοχευμένες παρεμβάσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση».