Γαβρόγλου: Προβληματικό να κλείσουν για μία βδομάδα τα πανεπιστήμια

Γαβρόγλου: Προβληματικό να κλείσουν για μία βδομάδα τα πανεπιστήμια

Δεν συμφωνεί με την απόφαση

Ο πρώην υπουργός Υγείας, Κώστας Γαβρόγλου, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, τόνισε πως: «Αυτά τα φαινόμενα είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν μπορεί κανείς να τα υπερασπιστεί ούτε να συζητήσει με τέτοια φαινόμενα».

Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm»: «Το ότι εφαρμόστηκε ο νόμος, ο οποίος πράγματι υπήρχε και παλιά -και προφανώς η έλλειψη των όποιων κινήσεων ήταν απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- καθυστέρησε ή έδωσε και άλλοθι πολλές φορές για τη συνέχεια μιας κατάστασης που είναι απαράδεκτη», παρατήρησε ο κ. Γαβρόγλου. Ο ίδιος εκτίμησε ωστόσο -για την απόφαση της Συγκλήτου του ΟΠΑ να αναστείλει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου- ότι «το να προχωρήσει αυτό και να κλείσουν τα πανεπιστήμια για μία εβδομάδα είναι εξαιρετικά προβληματικό, διότι εδώ είχαμε όλους αυτούς τους λεονταρισμούς, ότι θα περάσουμε τον νόμο και όλα θα είναι καλά σε σχέση με το άσυλο», όμως «αν τυχόν περνάς έναν νόμο και όλα είναι εναντίον της εκπαιδευτικής διαδικασίας, κάτι δεν πάει καλά».

«Έχουμε πει ότι η όποια ανομία στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο αστυνομικά, είναι ένα πολύ πιο σύνθετο ζήτημα. Δεν υπάρχει μία λύση, μία μαγική συνταγή για τέτοιου είδους πράγματα. Και ο παλιός νόμος (σ.σ.: για το ακαδημαϊκό άσυλο) που καταργήθηκε, τα προέβλεπε αυτά (σ.σ.: τις περιπτώσεις που η αστυνομία δυνατό να επεμβαίνει αυτεπάγγελτα). Δεν είναι ότι έλεγε κανείς "τι καλά είναι όλα αυτά". Το θέμα με όλα αυτά τα φαινόμενα είναι πώς δημιουργείς τις προϋποθέσεις ώστε να μη γίνονται, όχι το σύμπτωμα μόνο αλλά και τις αιτίες», πρόσθεσε.