Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Σι Τζινπίνγκ

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Σι Τζινπίνγκ

«Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά είναι το μεγαλύτερο έργο της πρωτοβουλίας Μια Ζώνη Ένας Δρόμος», επισήμανε ο Πρόεδρος της Κίνας

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

«Στην Αθήνα, όπως και τη Σανγκάη, διαπιστώνεται ότι οι σχέσεις μας είναι πιο θερμές από ποτέ. Η εμπιστοσύνη είναι δεδομένη», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Πρόεδρο της ΛΔ της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Αυτήν την ιδιαίτερη σχέση μνημόνευσε και ο Κινέζος Πρόεδρος, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη, σε άρθρο του, όπως τόνισε κ. Μητσοτάκης. Επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συζήτησή τους παραγωγική και ευχαρίστησε την Κίνα για τη στήριξη στην κρίση.

Ο Σι Τζινπίνγκ σχολίασε ότι ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών έχει αυξηθεί κατά 2,5 φορές σε σχέση με πέρυσι, κάτι που, όπως είπε, είναι πολύ θετικό.

«Η Κίνα είναι αφοσιωμένη στο οικονομικό της άνοιγμα που προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις χώρες και ενισχύει τη διεθνή οικονομία» υπογράμμισε.