Επίσκεψη Μηταράκη στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ

Επίσκεψη Μηταράκη στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ

Συνομίλησε με τους εργαζομένους σχετικά με τα προβλήματα της υπηρεσίας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, στην κεντρική υπηρεσία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) -πρώην ΟΓΑ- στην οδό Πατησίων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνομίλησε με τους εργαζομένους σχετικά με τα προβλήματα της υπηρεσίας, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση που είχε με τους εργαζομένους, ενημερώθηκε για τις καθυστερήσεις των συνταξιοδοτικών αιτημάτων των αγροτών, καθώς και για τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα ένταξης στην ασφάλιση της συγκεκριμένης κατηγορίας πολιτών, εξαιτίας προβλημάτων στη μηχανοργάνωση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, μίλησε με συνταξιούχους και ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, οι οποίοι του έθεσαν οι ίδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Προχωράμε άμεσα στην κάλυψη των απλών υλικοτεχνικών αναγκών, προκειμένου να διευκολύνουμε το καθημερινό έργο των εργαζομένων του φορέα. Στο πλαίσιο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των αλλαγών που απαιτούνται, προκειμένου το σύστημα μηχανοργάνωσης να καταστεί λειτουργικό. Επιπλέον, συνεχίζουμε με σταθερά βήματα στην ψηφιοποίηση του συστήματος, προκειμένου να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την εικόνα αυτή».