Παππάς: Αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφαλιστικές εισφορές αντί ελαφρύνσεων για τη μεσαία τάξη

Παππάς: Αυξήσεις σε ΔΕΗ και ασφαλιστικές εισφορές αντί ελαφρύνσεων για τη μεσαία τάξη

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για νέες επιβαρύνσεις

«Η μεσαία τάξη αντί να δει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και μείωση της προκαταβολής φόρου, βλέπει αυξήσεις στη ΔΕΗ και τις ασφαλιστικές εισφορές και πιθανότατα να δει αυξήσεις και στις υποχρεώσεις για τον φόρο εισοδήματος», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε την αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, που αφορά στην προστασία των τραπεζιτών, ως «προκλητική ρύθμιση που πάει να "σβήσει" υποθέσεις, όπως τα δάνεια των κομμάτων, του Κήρυκα Χανίων, του ΔΟΛ και άλλες υποθέσεις που ξεκίνησαν να ερευνώνται και εκκρεμούν». Αναφορικά με το σχέδιο «Ηρακλής» για τα «κόκκινα» δάνεια είπε -μεταξύ άλλων- πως «τα δικά μας κριτήρια, πέρα από τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, έχουν να κάνουν με το εάν και κατά πόσο αγγίζουν το δημοσιονομικό "μαξιλάρι", που διαμόρφωσε η δική μας διακυβέρνηση, το οποίο δεν πρέπει να πειραχθεί, καθώς και το κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα του σχεδίου».

Ενόψει της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και θα συζητηθεί αύριο, για την πώληση των ΕΛΠΕ, ο κ. Παππάς τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «η χώρα είναι εκτός μνημονίων και δεν υπάρχει κανένας οικονομικός λόγος για την ιδιωτικοποίηση τους» και ότι «η δημοσιονομική υποχρέωση από τη συμφωνία μπορεί να καλυφθεί από μέρος των κερδών», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «γυμνή ιδεοληψία και εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...