Χαρίτσης: Γνήσιος ακροδεξιός με ρατσιστικές απόψεις ο Βορίδης

Χαρίτσης: Γνήσιος ακροδεξιός με ρατσιστικές απόψεις ο Βορίδης

Επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για δηλώσεις του για τους ανάπηρους

Σκληρή επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, με αφορμή σημερινές του δηλώσεις για τους αναπήρους, εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ απευθύνεται και στον πρωθυπουργό.

Την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε δήλωση του κ. Βορίδη στον τ/σ ΣΚΑΙ, όπου σχολιάζοντας την ενέργεια ομάδας νεαρών να σατυρίσουν την παρέλαση με παρέμβασή τους στην εκδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια, είπε μεταξύ άλλων, ότι «με ένα παιδί που είναι 16 ετών, μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την δήλωσή του αυτή «ο κ. Βορίδης θεωρεί, ότι τα παιδιά με αναπηρίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους "φυσιολογικούς" ανθρώπους».

Ο κ. Χαρίστης στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας "ανάπηρο" αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».