Γεροβασίλη για δηλώσεις Πολάκη:  Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται θεσμικά

Γεροβασίλη για δηλώσεις Πολάκη:  Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται θεσμικά

Αποστάσεις από τον πρώην υπουργό για την προκαταρκτική πήρε η γραμματέας της ΚΟ του κόμματος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μια «ενδιάμεση λύση» αναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου από την Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, άφησε η Γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κ. Γεροβασίλη, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι και εκείνος και ο κ. Τζανακόπουλος θα παραστούν κανονικά στην επόμενη συνεδρίαση της ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, ρωτήθηκε αν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τήρηση αυτής της γραμμής, ακόμη και στην περίπτωση που η Επιτροπή επιμείνει στην απόφασή της. «Προσωπική του άποψη», είπε η Όλγα Γεροβασίλη για όσα είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Εμείς κινούμαστε θεσμικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο για να προχωρήσει ομαλά η διαδικασία».

«Εμείς λέμε, ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του για τα επόμενα βήματά μας», δήλωσε επίσης η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση, αν για τον ΣΥΡΙΖΑ μόνη λύση είναι η ακύρωση της χθεσινής απόφασης περί εξαίρεσης των δύο στελεχών του, η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής». Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να είναι η λύση μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, η Γεροβασίλη απάντησε: «Θα μπορούσε».

Πολάκης: Χουντικής έμπνευσης η διαδικασία που ακολουθήθηκε

Νωρίτερα σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής του 2010, την οποία επικαλέστηκε χθες η ΝΔ, δεν αναφέρεται σε δικαίωμα επιτροπής να αποβάλει βουλευτές, αλλά θέτει ζήτημα αμεροληψίας, εάν κάποιος που συμμετέχει σε εξεταστική επιτροπή, έχει κληθεί ως μάρτυρας στην υπό εξέταση υπόθεση.

«Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Τζανακόπουλος έχουμε κληθεί ως μάρτυρες, από τους εισαγγελείς που εξετάζουν τη μήνυση του κ. Σαμαρά, ότι ο Παπαγγελόπουλος οργάνωσε σκευωρία εναντίον τους», είπε ο Παύλος Πολάκης και τόνισε, ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης λειτουργεί ως συλλογικός εισαγγελέας και ποτέ ένας εισαγγελέας δεν εξαιρεί τον εαυτό του, γιατί ζήτημα εξαίρεσης μπορεί να βάζει ο κατηγορούμενος ή μπορεί να αυτοεξαιρεθεί.

Επανέλαβε δε, ότι εξελίσσεται μεθόδευση από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, προκειμένου να καλυφθεί «η βρωμιά της κλοπής των 32,3 δισ. ευρώ το χώρο του φαρμάκου». Ο Παύλος Πολάκης είπε ακόμη, ότι «είναι χουντικής έμπνευσης η διαδικασία που ακολουθήθηκε» και τόνισε: «Την Πέμπτη θα είμαστε εκεί, στην Επιτροπή. Θα αποφασίσει και συλλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Την Πέμπτη θα είμαστε εκεί στην Επιτροπή».