Κοτζιάς: Η ΝΔ τα έκανε μπάχαλο στην εξωτερική πολιτική

Κοτζιάς: Η ΝΔ τα έκανε μπάχαλο στην εξωτερική πολιτική

Παρέμβαση του πρώην ΥΠΕΞ για την Συμφωνία των Πρεσπών

Θέση στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα Σκόπια, παίρνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης Πράττω, Νίκος Κοτζιάς.

 

Αναφερόμενος στις αρνητικές δηλώσεις των τελευταίων ημερών στελεχών της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους ισχυρισμούς τους ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί, να συνδεθεί η υλοποίησή της με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει, ότι «η ΝΔ τα έκανε μπάχαλο στην εξωτερική πολιτική» και κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι «παράγει μόνο ψέματα».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προτρέπει τα κυβερνητικά στελέχη να διαβάσουν τα άρθρα 1.7,1.8.,1.9., 1.10α,1.11 της Συμφωνίας των Πρεσπών, τονίζοντας ότι προβλέπουν την άμεση αλλαγή του ονόματος σε όλα τα έγγραφα και θεσμούς της γειτονικής χώρας, ανεξάρτητα από την πορεία των ενταξιακών διαποραγματεύσεων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η ΝΔ έκανε μπάχαλο την εξωτερική πολιτική. Παράγει μόνο ψέματα. Ας διαβάσει Συμφ.Πρεσπών: άρθρα 1.7,1.8.,1.9., 1.10α,1.11. Προβλέπουν άμεσα αλλαγή ονόματος σε όλα τα έγγραφα (παλια+νεα) και θεσμούς, ανεξάρτητα από πορεία ΒΜ σε ΕΕ, μόνη εξαίρεση τα παλιά έγγραφα μεταξύ υπουργείων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...