Γεωργιάδης: Πιο ύποπτος νόμος για διαφθορά στα φάρμακα από του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίστηκε

Γεωργιάδης: Πιο ύποπτος νόμος για διαφθορά στα φάρμακα από του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίστηκε

Απάντηση σε υψηλούς τόνους του υπουργού Ανάπτυξης στον Αλέξη Τσίπρα

«Είναι πολύ λογικό, μετά από αυτή την παράσταση, να φεύγει ο κ. Τσίπρας. Γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει, όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς να δηλώνει τι θέλει να πουν οι από κάτω και αν κάνουν κανένα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα, να τους βάζει να αλλάζουν την ψήφο τους», σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα. Το είπε ως τεκμήριο σοβαρής κατηγορίας. Ακούστε λοιπόν κύριοι τα ονόματα των τριών εισαγγελέων, είναι ο Γιάννης Αγγελής, Ελένη Ράϊκου και η κ. Τσατάνη. Τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο του. Δεν κατάλαβα γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μια περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο, ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη περίπτωση δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί είναι οι εισαγγελείς που μας βολεύουν. Γιατί όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Τσίπρας ανέφερε διάφορα άρθρα του αναπτυξιακού νόμου και διάφορες δράσεις που εντάσσονται σε αυτόν και τις ταίριαξε με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Εν προκειμένω με τον κ. Μαρινάκη. Και μας είπε ότι δουλεύουμε για το μεγάλο αφεντικό. Διαβάζω επιλέξιμες δραστηριότητες του Ν. 4399/2016, το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν εμείς κάναμε τα χατίρια του μεγάλου αφεντικού Μαρινάκη, δεν μου λέτε, με την επιλέξιμη δαπάνη "παραγωγή on line περιεχομένου για ενήλικες", ποιος είναι το αφεντικό σας; Αυτός που κάνει τις on line ταινίες για ενήλικες; Αυτός είναι το αφεντικό σας; Όταν εντάξατε τους ντεκορατέρ και τις μοντελίστ, μπορείτε να πείτε ποια είναι η αναπτυξιακή διάσταση και τους εντάξατε στις δαπάνες του αναπτυξιακού νόμου και τώρα σας έπιασε ο πόνος για τις εξορύξεις!», είπε επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και προειδοποίησε, ότι ξεκινήσει τέτοια συζήτηση, θα βγει πολύ χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ και γι΄αυτό πρότεινε »να σταματήσει αυτό το τροπάρι».

Αναφερόμενος στη χθεσινή του δήλωση που πυροδότησε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Νομίζει ο κ. Τσίπρας, ότι θα μπορεί να κατηγορεί εμάς με εικασίες και υποθέσεις, αλλά δεν θα μπορούμε να τον κατηγορούμε εμείς με εικασίες και υποθέσεις. Που το είδατε αυτό γραμμένο; Λοιπόν, για να ξέρει ο ελληνικός λαός. Νόμος περισσότερο ύποπτος για διαφθορά στα φάρμακα από τον τελευταίο νόμο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ψηφιστεί. Είναι ο πρώτος νόμος στην ιστορία του ελληνικού κράτους, που επέτρεψε αυξήσεις τιμών στα φάρμακα και που φυσικά βοήθησε τη Novartis να διασώσει τις τιμές της, όπως και τις άλλες πολυεθνικές, δια των αυξήσεων στον υπόλοιπο πλανήτη. Άρα, μαθήματα σε εμάς που ρίξαμε τη δαπάνη, δεν δεχόμαστε. Εμείς παραδώσαμε μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη 189 εκατομμύρια και επί ΣΥΡΙΖΑ η μηναία φαρμακευτική δαπάνη έτρεχε επί 4,5 χρόνια με 260 και 270 εκατομμύρια. Κάντε τον υπολογισμό. Και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε!».

Αναφορικά με την τροπολογία για την Golden Visa, o Άδωνις Γεωργιάδης είπε, ότι ο νόμος για την Golden Visa είναι νόμος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που ψηφίστηκε στο τέλος του 2014 και δεν εφαρμόστηκε από εκείνη την κυβέρνηση, γιατί δεν πρόλαβε, αλλά εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα. Η διάταξη έρχεται προς ψήφιση, για να αποτρέψει δικαστικές διαμάχες με ανθρώπους που έχουν την Golden Visa, σε περίπτωση ανάκλησης, γιατί αυτό θα έφερνε καταστροφή της οικονομίας και ζημία στο brand της χώρας.

Ο υπουργός επικαλέστηκε γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία δεν στοιχειοθετείται παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας. «Διορθώνουμε άλλη μια παταγώδη αποτυχία σας και τα ακούμε από πάνω», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Για να τελειώνουμε: Το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό».

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης αγνόησε επιδεικτικά επί δύο ημέρες τον κ. Γεωργιάδη

Την απουσία του πρωθυπουργού σχολίασε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Το είχε προεξοφλήσει ο κ. Τσίπρας ότι δεν είχαμε τίποτα σοβαρό να ακούσουμε από τον κ. Γεωργιάδη. Από ό,τι φαίνεται όμως, δεν το είχε προεξοφλήσει μόνο ο κ. Τσίπρας. Το είχε προεξοφλήσει και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επί δύο μέρες τον αγνόησε επιδεικτικά και σήμερα αρνήθηκε να έρθει και να παρουσιαστεί στη Βουλή, επειδή ντρέπεται, όχι μόνο για τα ρουσφέτια. Η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι, ότι ο κ. Μητσοτάκης ντρέπεται για το χθεσινό σώου του κ. Γεωργιάδη. Δεν πήγε σε ένα, δεν πήγε σε δύο, δεν πήγε σε τρία κανάλια. Πήγε σε πέντε κανάλια και σήμερα συνέχισε αυτόν τον μαραθώνιο εμφανίσεων του και προφανώς έχει προκαλέσει ενοχλήσεις» σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.