Γεωργιάδης: Ο Κοντονής επιβεβαίωσε ότι ο Παπαγγελόπουλος έδρασε… αντιθεσμικά

Γεωργιάδης: Ο Κοντονής επιβεβαίωσε ότι ο Παπαγγελόπουλος έδρασε… αντιθεσμικά

Χαρακτήρισε μνημείο θράσους να δέχεται η ΝΔ οποιουδήποτε είδους κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Novartis και τον ρόλο του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τ/σ Ant1 και ερωτηθείς σχετικά με την σημερινή δήλωσή του, ότι μπορεί να έχουν χρηματιστεί οι κ.κ. Τσίπρας και Πολάκης από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, απαντώντας στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ντοκιμαντέρ της κρατικής τηλεόρασης της Ελβετίας (RSI) για την υπόθεση Novartis, στο οποίο μίλησε και ο ίδιος, είπε ότι και ο κ. Γιώργος Τσίπρας είπε, ότι η δήλωσή του έγινε στο πνεύμα παλαιότερης δήλωσης του εξαδέλφου του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, ότι «όσοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για την υπόθεση Novartis, δεν σημαίνει ότι είναι και αθώοι». Πρόσθεσε δε, ότι αν είχε στοιχεία σε βάρος των κ.κ. Τσίπρα και Πολάκη, θα τα είχε πάει στον εισαγγελέα.

Αναφερόμενος δε στην ειδική προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, για τον χειρισμό της υπόθεσης. Όπως είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε ότι όταν ρωτήθηκε τότε ο κ. Κοντονής για την υπόθεση Novartis, απάντησε ότι «εγώ προσπάθησα να λειτουργήσω και λειτούργησα θεσμικά σε όλη αυτή τη διαδικασία». Άρα, συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης «αφού ο κ. Κοντονής λειτούργησε θεσμικά, ο κ. Παπαγγελόπουλος λειτούργησε διαφορετικά».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε «μνημείο θράσους το να δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ οποιουδήποτε είδους κριτική η παράταξη της ΝΔ», και ότι η πρώην κυβέρνηση συνέβαλε στο «να γίνει η ζωή τους κόλαση». Με αιχμή σχετικές αναφορές του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε, ότι το 2012 κατά την ψήφιση του PSI, η Αστυνομία φυγάδευε τους βουλευτές από τον Εθνικό Κήπο, για να μπουν στη Βουλή, γιατί οι συγκεντρωμένοι «που κατέλαβαν το κέντρο της Αθήνας και έκαψαν το Αττικόν, "είχαν στήσει καραούλι στα φανάρια και πέταγαν πέτρες στα αυτοκίνητα των βουλευτών».

«Ήταν η εποχή που ο κ. Τσίπρας δικαιολογούσε τις βιαιοπραγίες και μιλούσε για λαϊκή οργή και ο κ. Κατρούγκαλος δικαιολογούσε κάποια ποσοστά βίας σαν σημάδι οργής της κοινωνίας», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης. Προσέθεσε πως είναι εξαιρετικά ευτυχές, ότι αυτή η εποχή έφυγε και πως είναι ακόμη πιο ευτυχές, ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «ωρίμασαν», όταν διαπίστωσαν ότι μπορεί «το ποτάμι του λαϊκισμού και της αντικοινοβουλευτικής βίας» να στραφεί εναντίον των ίδιων. Διότι -όπως είπε- «αυτό συνέβη με την Συμφωνία των Πρεσπών» και παρατήρησε ότι «ουδέποτε η ΝΔ δικαιολόγησε οποιαδήποτε πράξη βίας».

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ πήρε τις εκλογές με δόλιο τρόπο, ο κ. Γεωργιάδης αντέστρεψε τα βέλη, λέγοντας πως υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται, ότι εκείνοι το έκαναν αυτό, όταν λένε, για το πόσο ανέτοιμοι ήταν να κυβερνήσουν το 2015 και πως είχαν πέσει θύμα οι ίδιοι της αυταπάτης τους.