Οι έξι προϋποθέσεις Μητσοτάκη για την κυβερνησιμότητα στη σημερινή εποχή

Οι έξι προϋποθέσεις Μητσοτάκη για την κυβερνησιμότητα στη σημερινή εποχή

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε ημερίδα με θέμα «κυβερνώντες στις εποχές της ακυβερνησίας»

Εξι προϋποθέσεις για την κυβερνησιμότητα στη σημερινή εποχή της αβεβαιότητας, έθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, με θέμα «κυβερνώντες στις εποχές της ακυβερνησίας».

Οι έξι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

  1. Πολιτική σταθερότητα. Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε το ακροατήριο να φανταστεί τι θα ζούσε η χώρα σήμερα αν με τα ίδια ποσοστά των κομμάτων ίσχυε το σύστημα της απλής αναλογικής. «Ισχυρή λαϊκή εντολή σημαίνει ισχυρή κυβέρνηση και ισχυρή πατρίδα», είπε.
  2. Ικανό επιτελείο.
  3. Το σύστημα δουλειάς, ο τρόπος οργάνωσης. Ο πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση του λειτουργεί σαν «κυβέρνηση Α.Ε.» και σημείωσε πως έτσι λειτουργούν οι κυβερνήσεις σε όλα τα προηγμένα κράτη.
  4. Συνεργασίες, συνθέσεις και διαρκής διάλογος, εκεί που πραγματικά είναι απαραίτητος. Εδώ ανέφερε ως παράδειγμα τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εκλογές και σημείωσε πως επιδίωξε τη σύγκλιση και τη σύνθεση, επέλεξε τη συνεννόηση από την κομματική ακαμψία.
  5. Ρεαλισμός.
  6. Αίσθηση ευθύνης