«Δεν μας πτοούν οι άνανδροι Ρουβίκωνες» διαμηνύει ο Κικίλιας

«Δεν μας πτοούν οι άνανδροι Ρουβίκωνες» διαμηνύει ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας για την εισβολή μελών της συλλογικότητας στο πολιτικό του γραφείο

Σε υψηλούς τόνους ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, στην εισβολή τεσσάρων μελών του Ρουβίκωνα στο πολιτικό του γραφείο, όπου πέταξαν τρικάκια με συνθήματα για τη δημόσια υγεία και μπογιές.

«Οι άνανδροι Ρουβίκωνες εισέβαλαν στο πολιτικό μου γραφείο και δεν δίστασαν να προπηλακίσουν, να υβρίσουν και να απειλήσουν τις γυναίκες του γραφείου. Τη γραμματεία μου, την επιστημονική μου συνεργάτιδα» είπε και πρόσθεσε ότι «προφανώς και όλα αυτά δεν μας πτούν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε εμένα, ουτε την κυβέρνηση».

Ο υπουργός Υγείας συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν καλά, ότι είμαστε μια χώρα ελεύθερη, είμαστε μια χώρα δημοκρατική και είμαστε μια χώρα, η οποία δεν μπορεί να επιτρέπει σε μια ευνομούμενη κοινωνία, τη βία». Σημείωσε δε, ότι «με αυτό τον τρόπο λειτούργησαν τα τελευταία χρόνια, αυτό όμως δεν μπορεί πλέον να γίνεται ανεκτό. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κινούνται, να ζουν και να εκφράζονται ελεύθερα. Και δεν μπορεί κανείς να καταπατά την ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου».

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε στο πρόσωπο του αστυνομικού που συνέλαβε τον έναν από τους τέσσερις δράστες «την Ελληνική Αστυνομία που προσπαθεί να κάνει μα αυταπάρνηση τη δουλειά της». Καταλήγοντας είπε, ότι «τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, την προσπάθεια να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες την προσπάθεια του ΕΣΥ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο, έτσι ώστε να μπορέσει πραγματικά να στηριχθεί η μέση ελληνική οικογένεια, εμείς και θα τη συνεχίσουμε και θα την εντείνουμε και καμία πράξη βίας δεν μας πτοεί».

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος