Δούρου για Ελληνικό: Πάνε οι θέσεις εργασίας και τα αναπτυξιακά έργα

Δούρου για Ελληνικό: Πάνε οι θέσεις εργασίας και τα αναπτυξιακά έργα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπληρώνει τα χρέη της»

«Οι εμίρηδες έφυγαν, οι Κινέζοι έφυγαν. Τα χρήματα δεν υπάρχουν και τα ψάχνουν», αναφέρει η πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Δύναμης Ζωής», Ρένα Δούρου, σε ανακοίνωσή της για το Ελληνικό, προσθέτοντας ότι αυτά αποκαλύφθηκαν μόλις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκίνησε να «βοηθάει» τους επενδυτές του Ελληνικού.

Ως εκ τούτου, σημειώνει η κ. Δούρου, οι δημόσιοι χώροι δεν θα παραχωρηθούν στους δήμους όπως προβλεπόταν και τα μεγάλα διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία δεν έκαναν ποτέ τις μελέτες, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη κτιρίου. Επίσης, δεν υφίσταται το project των 75.000 θέσεων εργασίας, ούτε τα αναπτυξιακά έργα των 5-7 δισεκατομμυρίων, τα mall και τα ξενοδοχεία, οι πολυτελείς κατοικίες και το πάρκο στο οικόπεδο των 6.300 στρεμμάτων.

Η πρώην περιφερειάρχης συμπεραίνει ότι τώρα μιλάνε για λίγες δεκάδες εκατομμύρια και για τριακόσια στρέμματα. Μας έμειναν το καζίνο, τα τραπέζια της ρουλέτας και οι κουλοχέρηδες και αυτό είναι «το αναπτυξιακό σχέδιο των Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Ρουλέτες, κουλοχέρηδες και καμιά διακοσαριά νέες θέσεις εργασίας κρουπιέρηδων και σερβιτόρων».

Η κ. Δούρου υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα «ξεπληρώνει τα χρέη της. Ξηλώνει μέρα-μέρα τις νομοθετημένες δεσμεύσεις και ρήτρες για τους επενδυτές, αυτές που πετύχαμε με σκληρή διαπραγμάτευση το 2016-2017 για τα υποχρεωτικά δημόσια έργα, για το μεγάλο δημόσιο πάρκο, για την ανοικτή παραλία, για το εμπροσθοβαρές project όπου προηγούνται οι υποδομές δημοσίου συμφέροντος. Και κρατάει τον... τζόγο παίζοντας στημένη ρουλέτα με τα δημόσια χρήματα και την δημόσια ακίνητη περιουσία».