Ο Βελόπουλος μιλά για «λαθροεισβολείς» και ζητά άμεση μεταφορά τους σε ακατοίκητα νησιά

Ο Βελόπουλος μιλά για «λαθροεισβολείς» και ζητά άμεση μεταφορά τους σε ακατοίκητα νησιά

«Η λογική σε αυτήν την κυβέρνηση λείπει»

Σε υποδομές κατασκευασμένες σε ακατοίκητα νησιά ζητά να μεταφερθούν άμεσα οι λαθροεισβολείς, όπως τους χαρακτηρίζει. ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μετά την «Ώρα του πρωθυπουργού».

«Σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης απαντώντας από το βήμα της Βουλής στον Πρόεδρο του Κόμματος ΜΕΡΑ25 κ. Βαρουφάκη για το καυτό θέμα της λαθροεισβολής και της διαχείρισης των ανεξέλεγκτων ροών, μίλησε για νέο σύστημα ασύλου, μετακίνηση ροών στην ενδοχώρα και περισσότερες περιπολίες» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

«Δυστυχώς η πολιτική των... πολιτικών της Κυβέρνησης μας υπενθυμίζει ότι η λογική σε αυτήν την κυβέρνηση "λείπει"! Η λύση του συγκεκριμένου προβλήματος, όπως συνέχεια τονίζει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, θα δοθεί όχι μέσα από λόγους και λόγια, αλλά μέσα από ουσία και πράξεις! Άμεση μεταφορά των λαθροεισβολέων σε υποδομές κατασκευασμένες σε ακατοίκητα νησιά και σε καμία περίπτωση μεταφορά στην Ελληνική ενδοχώρα! Εάν οι λαθροεισβολείς δεν μεταφερθούν σε ακατοίκητα νησιά, η Ελλάδα θα γίνει ακατοίκητη από Έλληνες!» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόβλημα δεν είναι προσφυγικό αλλά μεταναστευτικό

Ανοικτός σε αλλαγές στον κανονισμό, ώστε να γίνει πιο διαδραστική η «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρέθηκε στο βήμα της Βουλής, παίρνοντας το λόγο από τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση εάν προτίθεται να κλείσει τον καταυλισμό στη Μόρια και αν θα προχωρήσει στην «κατάργηση των ιδιότυπων εσωτερικών συνόρων που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν τους κατοίκους των νησιών (Έλληνες και μετανάστες)».

Απευθυνόμενος στον Γιάννη Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Κ. Βαρουφάκη μιλήσατε για μετανάστες και για πρόσφυγες. Ας συμφωνήσουμε ότι άλλο πρόσφυγες και άλλο μετανάστες & ας αναγνωρίσουμε ότι με βάση τα πραγματικά στοιχεία, αντιμετωπίζουμε πρωτίστως μεταναστευτικό και λιγότερο προσφυγικό πρόβλημα. Σήμερα Σύριοι είναι μόνο 2 στους 10. Η πλειονότητα όσων μπαίνουν σήμερα στην Ελλάδα έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη και όχι πρόσφυγα».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Είναι τουλάχιστον παράδοξο να ασκείται κριτική από εκείνους που δημιούργησαν το πρόβλημα, είτε από ανικανότητα είτε από ιδεοληψία. Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν πολιτική αδράνειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πολιτική ανεπάρκειας».

Και συνέχισε: «Όλα αυτά αρχίζουν και αλλάζουν: η νομοθεσία, ο προσανατολισμός, η καθημερινή διαχείριση του προβλήματος»

Τα βήματα της κυβέρνησης

«Οι κινήσεις μας:

1. Καθιερώνεται και θα έρθει προς ψήφιση ένα νέο σύστημα ασύλου για όσους το δικαιούνται, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των αιτούντων, χωρίς περιθώρια κατάχρησής του.

Βάζουμε οριστικό τέλος στην αναρχία και την παραβατικότητα στο στάδιο της υποδοχής. Αν αλλοδαποί κατά την υποδοχή δεν συμμορφώνονται με τη μεταφορά τους σε άλλες δομές, σημαίνει πως δεν αποδέχονται στην προστασία τους.

Ευάλωτοι θα είναι πλέον μόνο όσοι αναφέρονται στην οδηγία. Απαλείφεται το μετατραυματικό στρες ως λόγος ευαλωτότητας.

2. Όλες οι δομές της χώρας συνεργάζονται με το σύστημα υγείας-πρόνοιας και με την παιδεία. Όλα τα παιδιά πάνε σχολείο. Όσοι γονείς το αρνούνται αυτό, θα έχουν κυρώσεις.

3. Η χώρα θωρακίζεται. Στα χερσαία σύνορα εγκαθιστούμε περισσότερα παρατηρητήρια. Εντατικοποιούμε την επιτήρηση του Έβρου. Ενισχύουμε τις δυνάμεις του Λιμενικού. Προσλαμβάνουμε υπαλλήλους στην υπηρεσία Ασύλου.

Δημιουργούμε περισσότερα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

Δίνουμε βάρος στην ανακούφιση των νησιών. Εκπονείται σχέδιο μεταφοράς μεταναστών σε 10 περιοχές την ενδοχώρας.

Θα δημιουργηθεί λίστα ασφαλών τρίτων χωρών και ασφαλούς χώρας καταγωγής.

Το μεταναστευτικό είναι θέμα διεθνούς κλίμακας, για να περιοριστεί στα δικά μας σύνορα. Απαιτεί συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση, με βάση το δίκαιο της Ένωσης. Αυτό θα θέσω στη Σύνοδο στις 7-8 Οκτωβρίου», κατέληξε ο πρωθυπουργός.