Μεταρρυθμίσεις και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ντράγκι

Μεταρρυθμίσεις και κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ντράγκι

H πορεία της ελληνικής οικονομίας κυριάρχησε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Η δημοσιονομική πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι επικείμενες μεταρρυθμίσεις, το νέο επενδυτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην Ελλάδα μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουλίου και οι ευρωπαϊκές πολιτικές στο χρηματοπιστωτικό μέτωπο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες κουβέντιασαν επί ώρα όλο το φάσμα των οικονομικών θεμάτων ενώ αμέσως μετά ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στην οποία έλαβε μέρος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο προϊστάμενος του Γραφείου Θεμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ενώ από τη μεριά της ΕΚΤ παρακάθισε ο επικεφαλής της αποστολής της Τράπεζας στην χώρα μας, Francesco Drudi.

Η κουβέντα έγινε σε άριστο κλίμα και μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες αναλύθηκε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη μείωση των «κόκκινων" δανείων, ζήτημα που απασχολεί όχι μόνο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας αλλά και τους δανειστές μας. Η κυβέρνηση στοχεύει να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση δάνεια ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από το σύνολο των 78,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τέλος τέθηκε επί τάπητος και η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο διευρυμένο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης το οποίο έχει ανακοινώσει ο κ. Ντράγκι ότι θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...