Η συνεργαζόμενη με την Τουρκία, κυβέρνηση της Λιβύης, επέδωσε διάβημα στην Αθήνα για τις έρευνες νότια της Κρήτης

Η συνεργαζόμενη με την Τουρκία, κυβέρνηση της Λιβύης, επέδωσε διάβημα στην Αθήνα για τις έρευνες νότια της Κρήτης

Η Άγκυρα έχει εμπλακεί ενεργά στον εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη με την αποστολή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και οχημάτων

Διάβημα διαμαρτυρίας στην Αθήνα επέδωσε η αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα haber7.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που βιώνει η Λιβύη μετά την πτώση του Καντάφι, για να εκδώσει άδειες για έρευνα υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η Αθήνα εξέφρασε σοβαρότατες ανησυχίες για αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα η Ελλάδα, στα οικόπεδα που έδωσε προς εξερεύνηση συμπεριέλαβε και 39.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα που ανήκουν στην Λιβύη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Τουρκία έχει εμπλακεί ενεργά στον εμφύλιο που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη με την αποστολή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων και οχημάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει πως η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ θα καθιερώσει την εξουσία της σε όλη την Λιβυκή επικράτεια προκειμένου να εφαρμόσει τις βλέψεις της για κοινή ΑΟΖ με την χώρα αυτή κάτι που θα βλάψει τα συμφέροντα της Ελλάδας