Χάρης Θεοχάρης: Μέλημα της κυβέρνησης η στήριξη όσων επλήγησαν από την Thomas Cook

Χάρης Θεοχάρης: Μέλημα της κυβέρνησης η στήριξη όσων επλήγησαν από την Thomas Cook

«Φροντίσαμε να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα προκειμένου να προετοιμάσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

«Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας και εγώ το υπουργείο Τουρισμού, φροντίσαμε να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα για την έκθεση της Thomas Cook στην Ελλάδα προκειμένου να προετοιμάσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που κατέρρεε η εταιρεία» δηλώνει, σε συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης σημειώνει ακόμη ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού έχουμε εγκύψει πάνω στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την οικονομική κατάρρευση της Thomas Cook δίνοντας λύσεις. Βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που επηρεάζονται».

Επιπλέον, ο υπουργός Τουρισμού απαριθμεί, στη συνέντευξή του τα μέτρα «άμεσης ισχύς» που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους που επλήγησαν από την κατάρρευση της Thomas Cook, ανάμεσα στα οποία είναι ειδικό πρόγραμμα από τον ΟΑΕΔ για την στήριξη των θέσεων εργασίας, αναστολή για 6 μήνες της καταβολής του ΦΠΑ σε αναλογία ίση με το ποσοστό του τζίρου που είχε κάθε επιχείρηση με την πτωχευμένη εταιρεία και στήριξη μέσω της Ελληνικής Τράπεζας ανάπτυξης των εταιρειών που επλήγησαν.

Τέλος, ερωτηθείς για το πώς κλείνει τουριστικά η χρονιά για τη χώρα μας, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Αν μου θέτατε αυτό το ερώτημα δέκα ημέρες νωρίτερα και δεν είχε μεσολαβήσει η κατάρρευση της Thomas Cook θα σας έλεγα πως η χρονιά θα έκλεινε με έσοδα κατά 500 εκατ. ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το 2018 και με σημαντική αύξηση της μέσης δαπάνης. Όμως οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και ενδέχεται το φαινόμενο της Thomas Cook να αλλάξει τα δεδομένα».