Υπόθεση Novartis: Καταθέσαν Γιάννης Στουρνάρας και Ελένη Ράικου

Υπόθεση Novartis: Καταθέσαν Γιάννης Στουρνάρας και Ελένη Ράικου

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου προκειμένου να καταθέσει στο πλαισιο της εισαγγελικής έρευνας για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. 

Η εισαγγελέας εφετών , μέσω κύκλων της , ήταν η πρώτη που έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης τον αποκαλούμενο Ρασπούτιν ενώ είχε παραιτηθεί από την θέση της τον Μάρτιο του 2018 καταγγέλλοντας εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο έργο της.

Νωρίτερα,κατέθεσε για περίπου μια ώρα ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας. 

O κ. Στουρνάρας κατέθεσε υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη προκειμένου να στηρίξει τις καταγγελίες του περί σκευωρίας. Ο κεντρικός τραπεζίτης απάντησε απάντησε στις ερωτήσεις του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού ενώ δεν θέλησε να διευκρινήσει αν κατονόμασε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στουρνάρας ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της έρευνας της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς ενώ η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του έχει μπει στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των προστατευόμενων μαρτύρων με  τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης.