Γεωργιάδης: Να μην παρασυρθούμε από τις διαθέσεις της Τουρκίας

Γεωργιάδης: Να μην παρασυρθούμε από τις διαθέσεις της Τουρκίας

«Η μόνη διέξοδος του Ερντογάν είναι η φασαρία»

Με την τουρκική προκλητικότητα να εντείνεται, στην Ελλάδα θα πρέπει να μην παρασυρθεί σε μια τέτοια κατάσταση, όπως τόνισε μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως τόνισε μέσω του ΑΝΤ1, η Άγκυρα «θέλει να μας παρασύρει σε μια ένταση επειδή το Διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συμμαχίες είναι τόσο υπέρ μας που η μόνη διέξοδος που βρίσκει, για να επιτύχει μέρος των διεκδικήσεων της, είναι να γίνει φασαρία. Εμείς δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη διάθεση της Τουρκίας για φασαρία».

Έθεσε, μάλιστα, το παράδειγμα με τις ομιλίες Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με φόντο τους χάρτες, στους οποίους το μισό Αιγαίο... κοκκινίζει. «Γιατί το κάνει αυτό ο Ερντογάν; Γιατί η μόνη του διέξοδος είναι η φασαρία» εξήγησε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι η γειτονική χώρα «μένει μόνη της, αλλά δεν μας συμφέρει να συρθούμε στην ένταση της Τουρκίας».

«Εγώ, προσωπικά ως άνθρωπος που ταλαιπωρήθηκα πολύ από την υπόθεση, ασφαλώς πιστεύω ότι μας έσωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας. Το τι πιστεύω εγώ, για το ποιος το έστησε, είναι η πεποίθησή μου. Το τι αποδεικνύεται όμως είναι αυτό με το οποίο δουλεύει ο δυτικός κόσμος. Ο Τσίπρας είναι αθώος για αυτή την ιστορία, όπως και ο Παπαγγελόπουλος, παρά μόνο εάν ένα δικαστήριο τους καταδικάσει», είπε στη συνέχεια για την υπόθεση Novartis.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε εάν «ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για το ότι σε μια σοβαρή υπόθεση κατάφερε να τα κάνει μπάχαλο;».