Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές

Θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι του Σαββάτου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος

Με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το προσφυγικό και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών, το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία όλων των συναρμοδίων υπουργών.

Η συνάντηση θα είναι ουσιαστικά συνέχεια της σύσκεψης που έχει γίνει στο ΚΥΣΕΑ πριν από 20 μέρες περίπου όπου είχε αποφασιστεί μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρήθηκε επιβεβλημένη λόγων των αυξημένων ροών που παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, στη Λέσβο πέρασαν 1.383 άτομα που στο σύνολό τους ζήτησαν άσυλο. (228 τη Δευτέρα, 275 την Τρίτη, 225 την Τετάρτη, 247 χθες Πέμπτη και 408 σήμερα Παρασκευή).

Στο ίδιο διάστημα πέρασαν στη Χίο 345 άτομα και στη Σάμο 564. Συνολικά δηλαδή στο Βόρειο Αιγαίο από τη Δευτέρα το πρωί έως σήμερα έφθασαν 2.292 πρόσφυγες και μετανάστες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...