Τσακαλώτος: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε δρομολογηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είχε δρομολογηθεί από το ΣΥΡΙΖΑ

«Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο»

«Το χθεσινό επίσημο αίτημα της χώρας για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ είναι μια θετική κίνηση, η οποία όμως είχε απόλυτα δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», επεσήμανε σε δήλωσή του ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο αρμόδιος τομεάρχης σημειώνει ότι η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή είχε παρουσιαστεί στο EWG (Euroworking Group) της 2/5 και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση.

«Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως "win-win" αφού και η Ελλάδα είχε - προφανώς - συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους. Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο» προσθέτει ο ίδιος.

«Αρα τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.