«Να εργαστούμε συλλογικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο»

«Να εργαστούμε συλλογικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο»

Το μήνυμα της υπ. Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τη νέα σχολική χρονιά

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας στους μαθητές, μέσα από τον χαιρετισμό της, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2019-20.

«Για μερικούς από εσάς είναι η πρώτη ημέρα στο σχολείο, για ορισμένους η πρώτη φορά σε νέο σχολείο, και για κάποιους άλλους η επιστροφή σε έναν γνώριμο τόπο με καινούργιες όμως προκλήσεις. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες και αγωνίες», τόνισε στο μήνυμά της η υπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επισήμανε ότι στόχος και αυτή τη χρονιά για τους μαθητές είναι να αποκτήσουν «πολύτιμες γνώσεις, χρήσιμες δεξιότητες και πλούσιες εμπειρίες». «Έχετε κι εσείς την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας. Να αδράξετε την ευκαιρία, να αποκομίσετε όσα περισσότερα μπορείτε, να ονειρευτείτε. Όλα μπορείτε να τα καταφέρετε!», σημείωσε.

Όσο για τους εκπαιδευτικούς, τους κάλεσε, με τη στήριξη της Πολιτείας να συνεχίσουν να επιτελούν «με γνώση και όρεξη» το λειτούργημά τους. «Σημαντική σας αποστολή να εμπνέετε τα παιδιά μας να αναζητούν διαρκώς τη γνώση και την αυτό-βελτίωση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «μεγάλο μέρος της ευθύνης» φέρει και η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσίες του υπουργείου: «Να στηρίζουμε έμπρακτα τους λειτουργούς και τα στελέχη της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα, να βάζουμε τον πήχη ολοένα και ψηλότερα και να εργαστούμε συλλογικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο σχολείο».

Τέλος, η κ. Κεραμέως απευθύνθηκε στους γονείς και κηδεμόνες: «Διακριτά θέλω να ευχηθώ στους γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι μαθαίνουν στα παιδιά τους να πιστεύουν στον εαυτό τους και τα στηρίζουν σε κάθε τους βήμα για να πραγματώσουν τα όνειρά τους».