Η απάντησή του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές

Η απάντησή του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές

«Κάθε πράγμα στον καιρό του για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας»

Πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, δήλωσε με κατηγορηματικότητα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ και αναφερόμενος στην σχετική φιλολογία της αντιπολίτευσης είπε ότι «η αντιπολίτευση έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια».

Σημείωσε πάντως ότι εφόσον δεν αλλάξει ο εκλογικός νόμος τότε οι εκλογές το 2023 θα είναι με απλή αναλογική, δηλαδή θα είναι με διπλή κάλπη, αφού δεν θα σχηματιστεί κυβέρνηση. Θα περάσουμε από τη διαδικασία μίας διπλής εκλογής.

«Κάθε πράγμα στον καιρό του για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας»

Για τον εάν θα προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι σε τρεις μήνες θα μπορεί να απαντήσει και σημείωσε ότι προηγείται η συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας με 151 ψήφους. Κάθε πράγμα στον καιρό του, σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Συζητάμε το ενδεχόμενο για μείωση των εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες»

Στο τέλος της θητείας μας θα έχουμε μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, 22% και 11% και βέβαια θα υπάρχει ο κατώτατος συντελεστής, απάντησε σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Συζητάμε το ενδεχόμενο για μείωση των εισφορών και στους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε.

«Αλλαγή δημοσιονομικού μίγματος, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και λειτουργία των τραπεζών»

Για το εάν φτάνει η μείωση των φόρων για να ανασάνουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ, ότι η χώρα χρειάζεται μια συνολική αναπτυξιακή στρατηγική η οποία βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την αλλαγή δημοσιονομικού μίγματος, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη λειτουργία των τραπεζών.

«Πρέπει να κερδηθούν όλες αυτές οι μάχες και θα κερδηθούν», είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας»

Θα προσπαθήσουμε να επεκτείνουμε την προστασία της πρώτης κατοικίας είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν από συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.