Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η πρώην υπουργός καλεί σε εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα

Θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει και πάλι για τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, παίρνει η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η πρώην υπουργός υπογραμμίζει το δίκαιο της διαχρονικής ελληνικής διεκδίκησης για επανένωση του μνημείου και επισημαίνει ότι η διεκδίκησή τους χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Συγκεριμένα η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.
Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία.
Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.
Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς».