Τι θα επιδιώξει ο Μητσοτάκης στις συναντήσεις του στο Βερολίνο

Τι θα επιδιώξει ο Μητσοτάκης στις συναντήσεις του στο Βερολίνο

Συναντήσεις του πρωθυπουργού με την Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Για το Βερολίνο αναχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αύριο Πέμπτη θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Στόχος της επίσκεψης όπως αναφέρει το Μαξίμου, είναι η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση με την κ. Μέρκελ των μεγάλων αναπτυξιακών δράσεων για την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας (2020-2030), οι οποίες θα εκτείνονται μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο μετά την έξοδο της Ελλάδας από τα προγράμματα διάσωσης. Γι’ αυτό, όπως αναφέρει το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξιδεύει στην γερμανική πρωτεύουσα, για να θέσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στην περιοχή και στην ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός θα βάλει στο τραπέζι των συναντήσεών του συγκεκριμένα ζητήματα, όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, η μετανάστευση και η σχέση με την Τουρκία. Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

- Στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

- Στις 13:00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.