Τσακαλώτος: Η άρση των capital controls ήταν πλήρως προετοιμασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος: Η άρση των capital controls ήταν πλήρως προετοιμασμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρό σχόλιο του τομεάρχη οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση κατάργησής τους

«Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας, που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» δήλωσε ο τομεάρχης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την σχετική ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό, Κυριάκη Μητσοτάκη, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στη ΝΔ.

Όπως αναφέρει «ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί». Σημειώνει δε, ότι «ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ακόμη, ότι «καλό είναι, που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν». Και καταλήγει αναφέροντας με νόημα, ότι «βέβαια, στην περίπτωση της ΝΔ, το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει».