Τσίπρας: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν το κοινό μας σπίτι, τη γη

Τσίπρας: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν το κοινό μας σπίτι, τη γη

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την τεράστια οικολογική καταστροφή

«Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη»: αυτό υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή», επισημαίνει επίσης και προσθέτει:

«Η αδιαφορία απέναντι σ' αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας».

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικρίνει τον πρωθυπουργό, λέγοντας, «ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.

Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ - Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».