Χαρίτσης για Σαμοθράκη: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές

Χαρίτσης για Σαμοθράκη: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές

Με αφορμή την σύσκεψη την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου

Αιχμές κατά της κυβέρνησης αφήνει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης και την ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών.

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση για την ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα, ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει, ότι «μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η "ευέλικτη" και "τεχνοκρατική" κυβέρνηση της ΝΔ, για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο κ. Χαρίτσης προσθέτει, ότι «θα ανέμενε κανείς αρχικά μια συγγνώμη. Μια κυβερνητική απολογία για τα αργοπορημένα της αντανακλαστικά, μια συγγνώμη από τους επαγγελματίες του τουρισμού, μια συγγνώμη από τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν. Αντί για αυτό ή για το όποιο σχέδιο για το μέλλον της Σαμοθράκης η κυβερνητική σύσκεψη της Δευτέρας έχει ως κύριο θέμα το προσφιλές σπορ της ΝΔ: Τις δήθεν ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Να τελειώνουμε με αυτό το αστείο. Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το πρωτοφανές χάος και την εξοργιστική απουσία της. Ο τουρισμός της χώρας και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να αξιοποιηθούν οι χρηματοδοτήσεις για τις μελέτες εφαρμογής του λιμανιού και το ΠΕΑΛ (Πρόγραμμα Έργων Ανάπτυξης Λιμένα)-Master Plan που εξασφαλίστηκαν επί των ημερών μας προκειμένου να δοθεί άμεση και μόνιμη λύση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...