Αυτοψία Μητσοτάκη στα καμμένα της Εύβοιας

Αυτοψία Μητσοτάκη στα καμμένα της Εύβοιας

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο του news.gr

Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τον βουλευτή Σίμο Κεδίκογλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την επίσκεψη στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής στην Εύβοια, πραγματοποίησε μια αυτοψία σε περιοχές από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα, προκειμένου να αποκτήσει μια ιδία εικόνα της έκτασης της ζημιάς που έγινε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της ΓΓΠΠ. Όπως είπε ο ΓΓ δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Θα αρχίσει πολύ γρήγορα η καταγραφή των ζημιών.

Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους και από δω και πέρα θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επιτρέψουμε στη φύση να ξεκινήσει από μόνη της το δύσκολο έργο της μακροχρόνιας αποκατάστασης της καταστροφής η οποία συντελέστηκε. Η πολιτική προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση μας».

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος