Μητσοτακης: Η πολιτική προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση μας

Μητσοτακης: Η πολιτική προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση μας

Χαρδαλιάς: Είχαμε μια δύσκολη μάχη. Οι καταστάσεις επιβάλουν εγρήγορση

Την άμεση αποτύπωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ενημέρωση που είχε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της ΓΓΠΠ. Όπως είπε ο ΓΓ δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Θα αρχίσει πολύ γρήγορα η καταγραφή των ζημιών.

Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους και από δω και πέρα θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επιτρέψουμε στη φύση να ξεκινήσει από μόνη της το δύσκολο έργο της μακροχρόνιας αποκατάστασης της καταστροφής η οποία συντελέστηκε»,

Η πολιτική προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση μας».

Πρώτο μέλημα του ίδιου και της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών και καθώς η αντιπυρική περίοδος φτάνει προς το τέλος της τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία».

«Είχαμε μια δύσκολη μάχη. Οι καταστάσεις επιβάλουν εγρήγορση. Λίγα λόγια πολύ δουλειά» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...