Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Πρώτο μέλημα μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και εν συνεχεία της διασωσης των περιουσιών τους, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίσκεψή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Εύβοια, τονίζοντας πως ό, τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, έγινε. Τόνισε ότι πρώτο μέλημα των αρχών είναι η προστασία της ζωής των πολιτών και εν συνεχεία των περιουσιών τους. Κάλεσε δε τους πολίτες, να ακούν σε παρόμοιες περιπτώσεις τις συστάσεις της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που έχουν την ευθύνη του συντονισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι όπως είπε, δίνουν έναν μεγάλο αγώνα τις τελευταίες ημέρες, μένοντας πολλές ώρες άϋπνοι, ακόμη και χωρίς φαγητό, προκειμένου να επιτελέσουν το καθήκον τους. Γνωστοποίησε δε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στις Βρυξέλλες για παροχή βοήθειας.