Κομισιόν: Υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών Ανταγωνισμού

Κομισιόν: Υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών Ανταγωνισμού

Εκπρόσωπος της Βεστάγκερ για την ενημέρωση που είχε η Επίτροπος από τον κ. Μητσοτάκη

Την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αναφορικά με το ζήτημα της διάταξης για το ασυμβίβαστο των μελών και στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, επιβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από την Ελληνική Βουλή νέας νομοθεσίας, που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», επεσήμανε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους» είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής Ευρωπαϊκής Οδηγίας, που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Παρακαλούμε περιμένετε ...