Κοτζιάς: Να σοβαρευτεί η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ

Κοτζιάς: Να σοβαρευτεί η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ

Ο πρώην ΥΠΕξ κάνει λόγο εκκαθαρίσεις στελεχών και αμέλεια σε σοβαρά εθνικά θέματα

Επίιθεση στην νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών εξαπολύει με δήλωσή του ο πρώην υπουργός, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος όπως λέει, αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά εθνικά θέματα, έχει ως προτεραιότητα τις διώξεις στελεχών του υπουργείου.

«Τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση, από εκείνη που έχει ανάγκη η πατρίδα, προκειμένου να προάγει τις εθνικές της υποθέσεις» αναφέρει και προσθέτει: «Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ προωθεί προαποφασισμένες εκκαθαρίσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν συνάδουν με τον δημοκρατισμό και με την ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ, αλλά μάλλον σε τυραννικά καθεστώτα. Η πρωτοφανής δίωξη κορυφαίων στελεχών του ΥΠΕΞ δεν συνάδει με την εφαρμογή αρχών χρηστής διοίκησης. Προσβάλλει δε, τα στελέχη του ΥΠΕΞ που υπηρετούν με επαγγελματισμό όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα πολιτικού χρώματος, τιμώντας τον όρκο τους».

Ο επικεφαλής του «Πράττω» συνεχίζοντας συνιστά στην νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ «να αλλάξει άμεσα ρότα και να σοβαρευτεί. Της συνιστώ επίσης, να πάψει να εκθέτει με την μικρόνοια πολιτική της τη χώρα διεθνώς. Να ενσκήψει, επιτέλους, με αίσθημα ευθύνης στην αντιμετώπιση των εθνικών μας θεμάτων, μακριά από προσωπικές εμπάθειες αναρμόδιων κύκλων του ΥΠΕΞ. Να μελετήσει τους φακέλους που δεν γνωρίζει. Οφείλει δε, να αξιοποιήσει τις σημαντικές επιτυχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης και να χτίσει περαιτέρω πάνω σε αυτές».

«Ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ έχουν και αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ας αντιληφθούν, δεν μπορεί να θέλουν τους καρπούς από την αναβάθμιση της χώρας και ταυτόχρονα αμαχητί να επιτρέπουν τη δίωξη όσων δούλεψαν για αυτήν», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κοτζιάς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...