Ένταση και αποχωρήσεις στη Βουλή για δύο τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας

Ένταση και αποχωρήσεις στη Βουλή για δύο τροπολογίες του υπουργείου Εργασίας

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 κατήγγειλαν την κατάθεσή τους την τελευταία στιγμή

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 να αποχωρούν από τη συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας δύο τροπολογίες που κατέθεσε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διαδικασία», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος και αποχώρησε μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έντονα αντέδρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, πριν αποχωρήσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

«Πρόκειται για «κήρυξη πολέμου στον πολιτικό πολιτισμό. Μετά από μακρά συζήτηση το να εισαχθούν αυτού του είδους οι τροπολογίες αποτελεί πλήγμα για το κοινοβούλιο. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα», είπε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης και ανακοίνωσε πως το κόμμα του αποχωρεί από τη Βουλή.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για τις δύο τροπολογίες, αποχώρησε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.