Βασιλική Θάνου: Δεν παραιτούμαι, έχω στοχοποιηθεί

Βασιλική Θάνου: Δεν παραιτούμαι, έχω στοχοποιηθεί

 «Ο θόρυβος αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θέση αυτή από ορισμένους φορείς, πρόσωπα και παρατάξεις»

Ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, χαρακτηρίζοντας φωτογραφική και ατομική τη διάταξη που αφορά την αρχή και την «αποπομπή» της.

Μλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε:

«Ο θόρυβος αποδεικνύει ότι υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την θέση αυτή από ορισμένους φορείς, πρόσωπα και παρατάξεις. Αυτό και μόνο δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό και την προσπάθεια βίαιης αποπομπής της διοίκησης της Αρχής Ανταγωνισμού. Είναι άκρως φωτογραφική η διάταξη αυτή και αφορά αποκλειστικά και μόνο την Αρχή Ανταγωνισμού. Διερωτώμαι είναι η ανεξαρτησία και η αμεροληψία η οποία πρέπει να υπάρχει αφορά μόνο την αρχή Ανταγωνισμού; Θεωρώ ότι όλη αυτή η επιθετικότητα και η εμπάθεια που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες από ορισμένους κυβερνητικούς παράγοντες αποδεικνύει τα περί φωτογραφικής, ατομικής, διάταξης».

«Είναι αυταπόδεικτο ότι με στοχοποιούν και το κάνουν επειδή με συνδέουν με τον πρώην πρωθυπουργό. Ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού. Εγώ δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο, αλλά "τεχνοκράτης" και έχω γνώσεις στα νομικά ζητήματα. Δεν υπήρξα κομματικό πρόσωπο που σώνει και καλά θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ. Εγώ είμαι ένα πρόσωπο υπερκομματικό. Δεν ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και σε κανένα κόμμα, ακριβώς λόγω της δικαστικής μου ιδιότητας» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Αναφορικά με δηλώσεις που είχε κάνει το 2009 , σχετικά με την τοποθέτηση δικαστικών σε «κομματικές» θέσεις εξήγησε: «Πήγα αμισθί στο γραφείο του πρωθυπουργού ακριβώς επειδή θέλησα να προσφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις μου στο νομικό γραφείο του. Τη στιγμή εκείνη δεν με ενδιέφερε πώς λέγεται, Τσίπρας ή Μητσοτάκης. Έκανε αγώνα για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και πήγα για να βοηθήσω για τον ελληνικό λαό». Έστρεψε τα βέλη της και σε όσους την κατηγορούν για όσα έλεγε τότε κι έκανε στη συνέχεια, σημειώνοντας πως κι εκείνοι ήταν τότε σε άλλα κόμματα που έβριζαν τη Νέα Δημοκρατία. «Εκείνοι δικαιούνται να αλλάξουν γνώμη, θέσεις, αλλά εγώ όχι;» διερωτήθηκε και άφησε αιχμές για τον Παναγιώτη Πικραμμένο λέγοντας ότι εκείνη δεν εκμεταλλεύτηκε την θέση της δίπλα στον πρωθυπουργό, όπως κάποιοι άλλοι δικαστικοί που έγιναν υπουργοί.

Πρόσθεσε πως η ίδια δεν έχει κάτι να ωφεληθεί από τη θέση της στην Αρχή Ανταγωνισμού εξηγώντας πως, αντίθετα με όσα λέγονται για κάποιο πολύ υψηλό μισθό, παίρνει εκατό ευρώ λιγότερα από τη σύνταξή της, ως προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία έχει ανασταλεί.

Στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί από επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής για να διευκολύνει την κατάσταση είπε «αν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν παραιτούμαι, ας χρεωθεί ο υπουργός και η κυβέρνηση την ψήφιση μιας παράνομης διάταξης».