Συνάντηση Κικίλια-Πάιατ σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Συνάντηση Κικίλια-Πάιατ σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα της Υγείας

Η ανάγκη δημιουργίας ενός διαύλου επικοινωνίας μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των φορέων της αγοράς, η δημιουργία προϋποθέσεων προκειμένου η Ελλάδα να προσελκύσει επενδύσεις στον τομέα της Υγείας και, κυρίως, η παροχή αποτελεσματικών σε σχέση με το κόστος υπηρεσιών υγείας στον Έλληνα πολίτη, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε κλειστή συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ. Επίσης εκπρόσωποι μελών του Επιμελητηρίου - τα μέλη της επιτροπής φαρμακευτικών εταιρειών και της επιτροπής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και διαγνωστικών - οι οποίοι παρουσίασαν τα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο τους.

Οι κ.κ. Κικίλιας και Κοντοζαμάνης απάντησαν στα ερωτήματα των μελών του Επιμελητηρίου, αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τις προτάσεις τους.