Ο πρωινός καφές στο Μαξίμου και οι άνθρωποι που τον πίνουν μαζί με τον πρωθυπουργό

Ο πρωινός καφές στο Μαξίμου και οι άνθρωποι που τον πίνουν μαζί με τον πρωθυπουργό

Η μοναδική γυναίκα που μετέχει στις συζητήσεις και οι έξι άνδρες

Την συνήθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να ξυπνάει πραγματικά πολύ πρωί, φαίνεται πως έχει κληρονομήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό το κατάλαβαν για τα καλά οι συνεργάτες του όταν την ημέρα της εκλογικής νίκης έστειλε το μήνυμα πως κάθε μέρα θα πρέπει να βρίσκονται για την πρώτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τον επονομαζόμενο «πρωινό καφέ», λίγο μετά τις 8 το πρωί.

Οι περισσότεροι από τους παριστάμενους όπως μαθαίνει το newsbeast.gr ξεροκατάπιαν, γιατί δεν έχουν συνηθίσει σε τόσο πρωινά ξυπνήματα, ωστόσο δεν μπορούσαν και να διαφωνήσουν.

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές έχει πάει λίγο πιο μετά η σύσκεψη, στην οποία γίνεται η πρώτη ημερήσια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου και ο σχεδιασμός όσων θα πρέπει να υλοποιηθούν τις επόμενες ώρες, ωστόσο σε γενικές γραμμές τηρείται το πρόγραμμα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός. Ποιοι είναι όμως αυτοί που μετέχουν σε αυτή τη σύσκεψη;

Καταρχάς ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης που έχει αυξημένες αρμοδιότητες μετέχοντας και στις νομοτεχνικές διαδικασίες ενώ αρκετές φορές λειτουργεί ως το νούμερο δύο στην κυβέρνηση αν και θεωρητικά αυτό τον ρόλο τυπικά τον έχει ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρωθυπουργός.

Στο ίδιο τραπέζι έχει θέσει κάθε πρωί και ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, που είναι και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Καφέ πίνει επίσης μαζί τους ο έτερος υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που έχει επωμιστεί το σύνολο του κομματιού της επικοινωνίας και της ενημέρωσης. Στην συζήτηση μετέχει επίσης ο 39χρονος διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Τέλος, η μοναδική γυναίκα που μετέχει στις συζητήσεις είναι η δημοσιογράφος Κύρα Κάπηπου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, έχοντας αναλάβει πλέον καθήκοντα διευθύντριας επικοινωνίας του πρωθυπουργού, ενώ μέχρι και πριν τις εκλογές ήταν αναπληρώτριας διευθύντριας του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.