Παππάς: Η ΝΔ αναθέτει τη στρατηγική για την ανάπτυξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Παππάς: Η ΝΔ αναθέτει τη στρατηγική για την ανάπτυξη στην ιδιωτική πρωτοβουλία

Αιχμές του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικοποιήσεις

«Οι σαπουνόφουσκες του τύπου "σε μια βδομάδα μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό" έσκασαν την επομένη των εκλογών» υποστήριξε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και συμπλήρωσε ότι «τώρα λένε, ότι κάθε μήνα θα μαζεύεται μια διυπουργική επιτροπή, που θα παρακολουθεί την πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα εκκίνησης του έργου».

Με αφορμή τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σημείωσε ότι «στη θέση μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία συγκροτήθηκε για πρώτη φορά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μία μανία ιδιωτικοποιήσεων και κάτω από αυτή καλύπτεται η ιδέα, ότι δεν χρειάζεται να έχει η Πολιτεία στρατηγική για την ανάπτυξη, προτεραιότητες και αρχές, για το πώς πρέπει να γίνονται οι επενδύσεις, αλλά όλα αυτά μπορούν να ανατεθούν στην ιδιωτική πρωτοβουλία».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, σημείωσε πως «η ΝΔ ήταν υπέρ του μεγάλου κράτους, όταν έκανε διορισμούς και υπέγραφε μεγάλες συμβάσεις με τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων, με τη Siemens και τη Novartis. Το πρόβλημά τους είναι, όταν το κράτος φτιάχνει σχολεία και νοσοκομεία, όταν δεν αφήνει χώρο στην παρασιτική επιχειρηματικότητα, η οποία είναι σύμφυτη με τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «η κυβέρνησή μας τους έριξε στο 2,5%, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ τους επανέφερε στο 3,5%». Κατά τον ίδιο «τα πλεονάσματα παίρνουν τη θέση μοχλού πίεσης, για να μπουν από το παράθυρο προαπαιτούμενα και η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, όπως ιδιωτικοποιήσεις και επαναφορά του 1 προς 5 στο δημόσιο» και αποτελούν «βασική δικαιολογία επιβολής πολιτικών, οι οποίες δεν μπορούν να πείσουν ότι πρέπει να εφαρμοστούν».

Ο τομεάρχης Οικονομίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, ότι η ΝΔ επιδίδεται σε fake news, ενώ «δεν εγκαταλείπει την προσδοκία να πείσει, ότι η δική μας διακυβέρνηση ήταν ένα ιστορικό λάθος, όταν αυτή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, έβαλε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, με 9 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, με 400.000 νέες θέσεις εργασίας, με διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά, με ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, σημείωσε ότι «τον Πολάκη δεν τον στοχοποιούν γιατί κάνει κρουστικές αναρτήσεις στο facebook ή φωνάζει. Τον στοχοποιούν για το έργο του, γιατί έβγαλε τα άπλυτά τους στη φόρα, γιατί δεν υπέκυψε σε πιέσεις, ώστε να συγκαλύψει όσα έβλεπε να γίνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, γιατί πέταξε έξω τους εργολάβους από τα νοσοκομεία. Κάνουν λάθος όμως, ότι θα ξεμπλέξουν εύκολα όσοι αποφάσισαν να εκδικηθούν την αλήθεια».

Τέλος, σχολιάζοντας την δικαστική απόφαση για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τόνισε πως πρόκειται για «μία απόφαση η οποία προκαλεί και η οποία συνιστά ένα πάρα πολύ κακό προηγούμενο. Αν δει κάποιος ποινές ανάλογου ύψους για αδικήματα όπως μια πλαστογραφία πτυχίου, ας θυμηθούμε την ιστορία με την καθαρίστρια, καταλαβαίνει ότι το κοινό περί δικαίου αίσθημα προσβάλλεται βάναυσα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...