Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Μητσοτάκης, Κυπριακό και Ενέργεια ψηλά στην ατζέντα

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Μητσοτάκης, Κυπριακό και Ενέργεια ψηλά στην ατζέντα

«Καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας»

Με «ιδιαίτερη χαρά», όπως ο ίδιος υπογράμμισε, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Και, όπως ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter, το γεγονός πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό πραγματοποιείται στην Κύπρο, «καταδεικνύει τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς των χωρών μας και επιβεβαιώνει την προσωπική σας βούληση για συνέχιση της στενότατης συνεργασίας».

Σύμφωνα με το sigmalive είναι η πρώτη επίσκεψη, που πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, και θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οι κύριοι Αναστασιάδης και Μητσοτάκης αναμένεται να στείλουν κοινό μήνυμα προς την Τουρκία, καλώντας τον Ταγίπ Ερντογάν να συμβάλλει στην ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής, ενώ το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ιδιαιτέρως τεταμένο τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει μονομερώς στην έναρξη σεισμικών ερευνών σε περιοχές εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 10.15 το πρωί και έγινε επίσημη υποδοχή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Αρχιεπίσκοπο και τα πολιτικά κόμματα και στις 20.00 το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Κύπρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. Συμπίπτει, είπε, με μια κρίσιμη περίοδο, λόγω των προκλήσεων, που δέχεται η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα. Η συνεννόηση των δύο χωρών, τόνισε, είναι συνεχής. Σε όλα τα νευραλγικά ζητήματα, είπε, γίνονται συνεννοήσεις, προκειμένου να τερματιστεί η προκλητικότητα της Τουρκίας.