Μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για άσυλο, Δήμους, συντάξεις και φάρμακα

Μέσα στην εβδομάδα το νομοσχέδιο για άσυλο, Δήμους, συντάξεις και φάρμακα

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη

Άμεσα και πάντως το αργότερο έως την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθεί το διϋπουργικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει σειρά από αλλαγές και παρεμβάσεις σε θέματα, στα οποία το Μέγαρο Μαξίμου δίνει προτεραιότητα.

Μεταξύ άλλων, την αλλαγή της διάταξης για το πανεπιστημιακό άσυλο προκειμένου, κατά τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δοθεί τέλος στο «άσυλο της παρανομίας και της παραβατικότητας», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Το νομοσχέδιο θα επιχειρεί επίσης να δώσει λύση στο πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ δεδομένου ότι υπάρχουν π.χ. Δήμοι στους οποίους η παράταξη του δημάρχου διαθέτει λιγότερους δημοτικούς συμβούλους από τη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στο διϋπουργικό νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται η ψηφιακή σύνταξη, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των εκκρεμών προς έκδοση συντάξεων, αλλά και διάταξη με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους ασθενείς βαρέων νοσημάτων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους στο σπίτι.