Μητσοτάκης: Δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος

Μητσοτάκης: Δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος

Σύσκεψη εργασίας υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Τουρισμού

Για ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, που χρειάζεται η χώρα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα πέμπτη στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, Κωνσταντίνο Λούλη. Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «περιμένω, όχι μόνο εγώ, αλλά ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία, πολλά από αυτούς, καθώς ο τουρισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κλάδο της χώρας και έναν κλάδο στον οποίον η Ελλάδα διαθέτει αναμφισβήτητα και σε έναν βαθμό αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Πρόσθεσε ότι «η χώρα χρειάζεται ένα δεκαετές σχέδιο για τον τουρισμό του μέλλοντος, ο οποίος θα δίνει έμφαση, όπως σωστά ανέφερε ο υπουργός, στην ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία, αλλά και τη βιωσιμότητα. Δεν νοείται σήμερα τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, το οποίο να μη βάζει την προστασία του περιβάλλοντος σε απόλυτη προτεραιότητα». Όπως είπε «το σχέδιο αυτό θα έχει εκπονηθεί εντός του επόμενου εξαμήνου σε συνεργασία με τους φορείς του Τουρισμού. Θέλουμε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον ελληνικό τουρισμό τα χρόνια της κρίσης, στην εκπόνηση του νέου προγράμματος για τον ελληνικό τουρισμό».

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μετά από την συνάντηση εργασίας δήλωσε ότι «πήραμε τις κατευθύνσεις του (του πρωθυπουργού) με στόχο να έχουμε ένα τουριστικό προϊόν με βιωσιμότητα, καινοτομία και ανταγωνιστικότητα. Συζητήσαμε για 10ετές πλάνο στον τουρισμό, το οποίο θα εκπονήσει το υπουργείο μας σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, ώστε να έχουμε μια συνολική προσέγγιση στην προσφορά, στην ζήτηση, στην "ταυτότητα" της χώρας και στις υποδομές».

Ακόμη ο υπουργός Τουρισμού είπε, ότι συζητήθηκαν, ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την βραχυχρόνια μίσθωση, το ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης που πρέπει να είναι παγκόσμιας κλάσης, τον ΕΟΤ που σε νέες βάσεις θα συνεργαστεί και με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προβολής και διαφήμισης της χώρας, το οποίο πρέπει να είναι σύγχρονο, ευέλικτο και να περνά το μήνυμα για την Ελλάδα, στους ανθρώπους που θέλουμε να έλθουν στη χώρα.