Χατζηδάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν για τη διάσωση της ΔΕΗ

Χατζηδάκης: Οι πολίτες δεν θα πληρώσουν για τη διάσωση της ΔΕΗ

Η λύση που βρέθηκε με τα τιμολόγια του ρεύμα

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μία ημέρα μετά την παρουσίαση από το βήμα της Βουλής του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ,  μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και διαβεβαίωσε ότι «οι καταναλωτές δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη σωτηρία της ΔΕΗ».

Η λύση που βρέθηκε με τα τιμολόγια του ρεύμα του προκειμένου να υπάρξει ένεση ρευστότητας στη ΔΕΗ χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες είναι «να ισοσταθμίσουμε την ένεση ρευστότητας με μια μείωση που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στο ΦΠΑ για την ενέργεια και μια μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (το τέλος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας)», δήλωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ακόμη ότι «έχω αποκλείσει τη λύση στρατηγικού επενδυτή. Στόχος μας αυτός είναι αλλά δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Έχω αποκλείσει τη λύση της μικρής ΔΕΗ γιατί όποιος την πάρει θα πάρει και τις ζημιές και δεν υπάρχει διαχωρισμός σε καλή και κακή ΔΕΗ γιατί την δεύτερη θα πρέπει να την πληρώνουν οι πολίτες».

«Μαγικός τρόπος» για την επίλυση των προβλημάτων δεν υπάρχει τόνισε ο υπουργός Ενέργειας υπογραμμίζοντας ότι «πέραν του ότι η ΔΕΗ είναι μεγάλη επιχείρηση και δεν μπορεί κανείς να εξαερώσει το πρόβλημα, οι λύσεις έχουν στερέψει γιατί οι ζημιές είναι τεράστιες».

Εξήγησε, ακόμα, ότι «έχουμε αποκλείσει την αξιοποίηση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων γιατί θεωρούμε καλύτερα τη λύση του ΔΕΔΔΗΕ».

Στα μέτρα στήριξης επανέλαβε τα χρήματα από τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ.