Στο Μάτι ο πρωθυπουργός για το μνημόσυνο των 102 θυμάτων της τραγωδίας

Στο Μάτι ο πρωθυπουργός για το μνημόσυνο των 102 θυμάτων της τραγωδίας

Με εντολή Μητσοτάκη, η εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης με αξιοποίηση και των κονδυλίων του ειδικού λογαριασμού ξεκινά μέσα στον Αύγουστο

Πέρασε κι’ όλας ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα. Ήταν 23 Ιουλίου του 2018 όταν δύο πυρκαγιές ξεσπούν η μία στην Κινέτα και η άλλη στην ανατολική Αττική.

Το καταπράσινο τοπίο μαυρίζει και οι κάτοικοι μετρούν ανθρώπινες απώλειες και χάνουν ολόκληρες περιουσίες.

Στο Μάτι θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να παραστεί στο μνημόσυνο για τα 102 θύματα της εθνικής τραγωδίας. Το μνημόσυνο θα γίνει στις 9.30 το πρωί στον ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Χθες στη Βουλή πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού και την αποκατάσταση σοβαρών προβλημάτων που εξακολουθούν να υφίστανται, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, η εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης με αξιοποίηση και των κονδυλίων του ειδικού λογαριασμού ξεκινά μέσα στον Αύγουστο.