Παναγιωτόπουλος: Προφανώς δεν μου αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Παναγιωτόπουλος: Προφανώς δεν μου αρέσει η Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις στο συνέδριο του Economist

Στη «διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση» απέδωσε τις δηλώσεις του την Τετάρτη στο συνέδριο του Economist για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Eξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι, χθες στο συνέδριο του ECONOMIST, μπροστά σε διεθνές ακροατήριο, είπα ότι για να σταθεί η συμφωνία των Πρεσπών, πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος. Ήταν σαφές ο αποδέκτης… ήταν σαφές για ποιον ήταν. Απλά αυτό έγινε ανεπαισθήτως, στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση.

Είναι μια νομική θεώρηση, δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας άρεσει. Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει. Προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία. Προφανώς δεν αρέσει στην Κυβέρνηση… Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στο συνέδριο του Economist:

«Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός, ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές... Για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω, ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».