Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Iσχυρή διμερής συνεργασία HΠΑ-Ελλάδας σε άμυνα και ασφάλεια

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Iσχυρή διμερής συνεργασία HΠΑ-Ελλάδας σε άμυνα και ασφάλεια

Δένδιας-Πομπέο συμφώνησαν να συνεχιστεί ο Στρατηγικός Διάλογος των δύο κρατών

Ως επιβεβαίωση της σημασίας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για να ενισχύσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί πάνω σε βασικούς τομείς της διμερούς συνεργασίας, το πλαίσιο των οποίων είχε καθοριστεί στον εναρκτήριο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε την ισχυρή διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, σημειώνοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πομπέο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην υλοποίηση ενεργειακών έργων που ενισχύουν την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας.

Τέλος, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών και συμφώνησαν να συνεχίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε βασικούς τομείς από τον Στρατηγικό Διάλογο τον Δεκεμβρίου του 2018.