Ξανθός: Χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας ο κ. Μητσοτάκης

Ξανθός: Χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας ο κ. Μητσοτάκης

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας

Αιχμηρή κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την επίσκεψη του στο υπουργείο Υγείας, άσκησε με δήλωσή του ο τέως υπουργός, Ανδρέας Ξανθός.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στα υπουργεία, χωρίς ατζέντα και κυρίως, χωρίς επίγνωση της πραγματικότητας», αναφέρει στη δήλωσή του. Προσθέτει δε, ότι «η ρητορική για "υπουργείο της απελπισίας που θα μετατραπεί σε υπουργείο της ελπίδας", αναδεικνύει έλλειμμα επεξεργασμένης στρατηγικής και τακτικής και όχι δυναμική ουσιαστικών αλλαγών».

Ο κ. Ξανθός υποστηρίζει ακόμη, ότι ο πρωθυπουργός «αναγκάζεται να κάνει γενικόλογες δηλώσεις, που απλώς τον εκθέτουν, επειδή το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει η ΝΔ στον τομέα της Υγείας, είναι μια έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα εχέγγυο υλοποίησης, ενώ οι μόνες συγκεκριμένες αναφορές που έχουν γίνει (πχ για τη δυνατότητα ιδιωτικών εταιρειών να έχουν ενεργό ρόλο στα δημόσια νοσοκομεία), προκαλούν αντιδράσεις λόγω του ακραία νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα τους».

Ο τέως υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, σημειώνει επίσης, ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να μιλήσει για "καμμένη γη" ή για "διάλυση" στην Υγεία. Γιατί ξέρει καλά, ότι το αφήγημα αυτό δεν πείθει κανένα». Αναφέρει, ότι «ο θιασώτης του "λιγότερου Κράτους" και της αγοράς υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, δεν έχει καμιά αξιοπιστία, όταν υπόσχεται, ότι θα λύσει τα προβλήματα του ΕΣΥ και ότι η "Υγεία θα κάνει άλμα στο μέλλον"» και καταλήγει ότι «η "ποιοτική δημόσια υγεία" απαιτεί ενδυνάμωση του ΕΣΥ και όχι νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του».

Παρακαλούμε περιμένετε ...