Η τουρκική προκλητικότητα στο τετ α τετ Δένδια-Χριστοδουλίδη

Η τουρκική προκλητικότητα στο τετ α τετ Δένδια-Χριστοδουλίδη

Οι ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το θέμα των υδρογονανθράκων και των τουρκικών κινήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να συζητήσουν κατά προτεραιότητα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Δένδιας και Νίκος Χριστοδουλίδης στις Βρυξέλλες.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνέρχεται τη Δευτέρα και στο οποίο θα τεθούν προς υιοθέτηση τα μέτρα εναντίον της Τουρκίας, σε σχέση με τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες παράνομες ενέργειες της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την πρώτη τετ-α-τετ συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, μετά τον διορισμό του κ. Δένδια και την ανάληψη των καθηκόντων του, κατά την οποία θα υπάρξει επικέντρωση στα θέματα που αφορούν την ΑΟΖ, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Χριστοδουλίδης αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον κ. Δένδια, σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ θα συζητηθούν και ζητήματα που άπτονται των τριμερών σχημάτων συνεργασίας, που Κύπρος και Ελλάδα έχουν αναπτύξει με χώρες της περιοχής.