Η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά στο γιατί δεν πήρε υπουργείο

Η Όλγα Κεφαλογιάννη απαντά στο γιατί δεν πήρε υπουργείο

Το παρασκήνιο που αποκάλυψε

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε τις τελευταίες ημέρες η απουσία της Όλγας Κεφαλογιάννη από κάποιο υπουργείο.

Η βουλευτής της ΝΔ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και εξήγησε γιατί τελικά ο πρωθυπουργός δεν την συμπεριέλαβε στο υπουργικό σχήμα.

«Έχω δουλέψει τα τελευταία 2,5 χρόνια στον τομέα Πολιτισμού. Εκεί ήμουν υπεύθυνη. Ήταν μεγάλη πρόκληση να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου του πολιτισμού, της τέχνης. Έχω καταθέσει στη Βουλή δεκάδες ερωτήσεις, για τα θέματα των πνευματικών δικαιωμάτων, για κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια στους αρχαιολογικούς χώρους, για τους κινηματογράφους κτλ.», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη και συμπλήρωσε:

«Ήμουν έτοιμη να προσφέρω στον τομέα αυτό τις γνώσεις και τις δυνάμεις μου. Ο πρωθυπουργός μου πρότεινε το Τουρισμού. Θεωρώ ότι είχα κάνει τον κύκλο μου, είχα προσφέρει έργο και περίμενα κάτι άλλο. Περίμενα να τοποθετηθεί κάποιος άλλος, να δοκιμαστεί και να πετύχει. Όταν έχουμε κάνει έναν κύκλο πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να δοκιμαστεί κι εμείς να κάνουμε κάτι άλλο.

Έτσι προτίμησα να μείνω απλή βουλευτής και να βοηθήσω από εκεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανώς όταν έχεις δουλέψει 2,5 χρόνια πάνω σ’ αυτό, με είχε τοποθετήσει τότε ο ίδιος ως αρμόδια για το συγκεκριμένο πόστο, έχεις μια συμφωνία ότι θα έχεις και μια θέση στο συγκεκριμένο πόστο σε ένα κυβερνητικό πλάνο, αλλά ο πρωθυπουργός αποφασίζει».

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως «ο πρωθυπουργός κρίνει ποιος θα πάει πού. Πλέον θα προχωρήσω τα θέματα και θα ζητήσω από την κυβέρνηση να τα προχωρήσει στη Βουλή. Τιμούμε την ψήφο των πολιτών με την συνολική μας παρουσία. Έχω μεγάλη υποχρέωση στους Αθηναίους που με ψήφισαν. Γιατί το πλάνο που τους παρουσίασα είχε να κάνει κυρίως με τον πολιτισμό. Δεν προτίθεμαι να τα αφήσω αυτά τα θέματα. Είμαι παρούσα στην μεγάλη μάχη και μεγάλη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για την πολιτική αλλαγή, για τη μεγάλη μάχη για την ανάταξη της μεσαίας τάξης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...