Τι περιείχαν οι φάκελοι που μοίρασε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς

Τι περιείχαν οι φάκελοι που μοίρασε ο Μητσοτάκης στους υπουργούς

Ζήτησε σκληρή δουλειά και έθεσε προτεραιότητες

Φακέλους μοίρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς. Τα μαύρα ντοσιέ που έφθασαν στο υπουργικό συμβούλιο και μοιράστηκαν περιλάμβαναν τις  προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτή η πρώτη μας συνεδρίαση είναι πανηγυρική. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται εφεξής μόνο σε επίπεδο υπουργών και αναπληρωτών, καθώς οι αρμοδιότητες των υφυπουργών είναι ήδη καθορισμένες. Μέσα σε λίγες μέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν.

Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση.

Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 23 Ιουλιου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε και θα το πετύχουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε τρεις επισημάνσεις προς τους υπουργούς:

  •  Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια. Ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε κατά το 1/3 τις γραμματείες και τους συνεργάτες των μελών της κυβέρνησης.
  •  Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό «Μαζί».
  •  Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας. Κρινόμαστε όχι μόνο για όσα λέμε, αλλά και για όσα εκπέμπουμε.